Friday, April 20, 2012

Shizens - South Korea Natural's cosmetics

Assalamualaikum. In my previous post, I told you that I will write about girly post. Kan? Dah ini dia :)


Actually sebelum aku beli benda-benda alah di bawah ni, aku merayap, shopping menghabiskan duit dekat Pavillion. Nak singgah Farenheit yang masih lagi area Bukit Bintang sebab nak masuk Star Dust belikan hadiah Iris. Star Dust ni kedai cecomel warna pink. Mainly jual teddy, toys dan banyak lagi barang dari Korea. 


Dayah tetiba excited dengar satu jurujual Shizens bagi keterangan tentang barang-barang dia. First thing, Lip Painter. Lepas tu Sun Balm. Last sekali benda yang nak panjangkan bulu mata, Eye-Charm (yang aku try tapi tak beli pun, nampak macam panjang gila, hoh).


Okay, stop it. Now kita cakap pasal produk tu okay.


Mineral Sun Balm.



Price : RM168

An ultra-light (non-greasy) cleansing cream formulated with natural ingredients of grape seed oil and meadow foam seed oil removes dirt, oil and heavy make-up residues thoroughly, leaving skin refreshed smooth and soft.  
This natural extracts and Vitamin E (in aloe vera) rich cream builds up your skin’s inner moisture reserves to improve texture, clarity and resiliency.

Usage : Smooth over face and gently massage in circular motion for a minute. Rinse off with tepid water.


My testimony : Basically, I didn't use any compact powder after use this. Seriously. Dah dua bulan dah. Yelah, kenapa nak guna compact powder lagi kan. Benda ni dah ada SPF50. So no need. Except kalau korang nak nampak cerah sikit, hee. *pardon me* Mainly sunblock :) Tak berminyak dan tak mengeringkan kulit. Belum cuba belum tahu. Okay, harga  aku tahu mahal sikit. But worth it, bila kau hanya guna dia, without any other cream lagi, for one to two years. Bukan ke lagi berbaloi? Kan? Sebab if I count the price that I should pay for using creams and compact powder per year, they should be up to more than RM200. Tapi yang ini, RM168 for two years. Hmph, sangat jimat di situ :) 



Lip Painter.




Price : RM110+/-





Lip painter is a dual function lip treatment that transforms lip into natural rosy colour with firming effect.

Step 1
Lip tint is a natural active ingredient lightens dark pigmented lips into natural rosy tones within seconds and last whole day; use twice daily for both preventive and correction use.

Step 2
Infused with Vitamin C and collagen production properties, this specially formulated lip plumber gloss minimize the formation of fine lines and moisturize dry cracked lip, use daily for effective result.




Taraaaaaa :D Okay, bibir yang atas, selepas dua bulan guna.Bibir yang bawah, masa baru sapukan STEP 1 tu. Tak banyak beza dah kan? :) Nampak basah sebab lepas pakai terus ambik gambar.Ignore part bibir yang menggelupas tu, gatal pergi tarik tarik kulit -.-

My testimony : Sama jugak, dah guna dua bulan. Dan bila tak guna, bibir still the same, tak pucat. Dia suruh aku test sebulan dulu. Dan dia tak tipu pun. Produk ni macam tak terusik pun bila guna. Hoh, kata dia tahan 1-2 years jugak :) Yang lip gloss tu (step 2), dia macam mint sikit, dan nampak bibir lagi menyerlah lah kalau guna dia. Aku jarang guna, kalau merekah je guna :) Yang ini tak ada lah recommended, sebab ada yang tak suka lipgloss atau nak cerahkan bibir nampak natural. Tapi bagi aku, bibir tu kena nampak segar sikit, biar bila orang tengok nampak okay sikit.


Hidayah's testimony : Dengan apa yang aku nampak, bibir dayah nampak fresh sebab dia ambil ubat asthma (salbutamol) so, ada effect pucat lah kat dia. Bila dia guna, totally different. :)


So what you're waiting for? Go and get them!



XOXO, Aen.


2 comments:

green scarf lady said...

I guna lip painter n serum. Baru sebulan. Menang sgt bagus n dah nampak kesan. Bulan mac nanti nk pegi seoul. Harap dpt jumpa shiezens products kat sana. Nk beli dia punya compact powder. Sgt best. Dh cuba. Tp blum beli lg. Muka i oily. Bila pakai serum, mekap lebih tahan lama

ღ αεn ツ said...

Kan? Bagus sangat. Sekarang dah habis dah haha. Nak kirim hehe. ;) Kadang-kadang mahal tu menjimatkan sebenarnya. Dan selamat untuk muka mineral-based products ni