Saturday, January 19, 2013

Nikah Kahwin.

I'm so into marriage right now. The feeling of nak kahwin. Ada suami jaga. Nak pegang baby. You know. Setiap kali aku nampak baju baby. Mesti pegang perut. Fikir. "Baby dalam perut nak pakai baju apa bila dah melihat dunia nanti?" Hahahaha. This is so insane. Rasa macam gila isim pulak. Eh. Please tipula kalau you guys tak rasa apa yang aku rasa. Kan. But then when I take a deep breath. I know this is just not right. Bukan nak kata yang benda nikah kahwin ni tak baik tau. Tapi benda ni macam you have to take it slowly. There's a lot of things to think of. Macam contoh. Diri masih tak matang. Meroyan hentak kaki kalau tak dapat naik roller coaster. Melalak macam orang gila kalau tak ada kereta ke apa nak keluar. And the thing is. If you guys ada suami. Semua kena dengar cakap suami. Mesti rasa tak bersedia nak dikawal sepenuhnya oleh suami. Eceh. Tak. Benda tu bukan tak bagus, baguslah kalau dah nikah nanti. But then. I think. The time is not now. Really not. Pandangan aku je. Kalau orang tak setuju I'm sooooo sorry. Masing masing ada pendapat kan.

By the way. Orang macam aku. Sangat perlukan jati diri yang kukuh sebelum nikah kahwin ada suami beranak pinak. You know why. Because I'm a shy girl. Mihmihmih. Yang mana kalau nampak baby nak pegang. Nak main main tu. Segan. Rasa macam muka pakai blusher. Then ada unggun api sipi sipi dekat muka. Merah uolls 

Persediaan yang penting adalah. Agama. Ilmu pengetahuan mengenai agama. Dan aku sangat tahu yang aku kurang betul part tu :'( Jadi kena berusaha untuk itu. Kebetulan pulak medic ni susahnya mak aih. Takut terabai pulak laki. Kesian setiap malam jumaat tak diisi. Eh?

Serious medic ni susah. Nak manage diri sendiri pun kelam kelibut. Dan aku rasa meniaga tu salah satu nak didik aku supaya sangat bersabar, mematangkan diri yang sangat keanak-anakan ni. Yelah. Baru sebulan lebih sikit je masuk 20 tahun. Dan mengajar aku untuk berani mengambil risiko. Kan hadis nabi kata 9/10 rezeki tu datang dari perniagaan. Eheh. Okay part ni aku dengan dia sangat berbeda. Dia memang takut part ambil risiko. Sampai aku pernah cakap, "I harap you berani ambil risiko dengan I. I ni kan berisiko." Hoh. Walaupun abang dia dah nak kahwin dan selepas itu memang sepatutnya gikiran dia. We just have to act cool. Relax. Masa akan tiba. Hewhew.

Merapek. Okay. Yang penting. Yang dah nak kahwin tu. Semoga berbahagia. Manakala yang sudah bertunang tu, jaga ikatan pertunangan anda dengan baik. I mean bertunang yang parents tahu tau. Tau. *ehem* Yang dah kahwin bakal beranak seperti Dena Bahrin dan Irine Nadia. Omg, tak sangka kita sama umur. Wakaka. Irine. You junior my mrii dulu. Ahaks. Dia takkan baca pun post ni kan? Who the hell I am yang sampai dia nak baca. Jangan share anyone. Oh siapa aku yang sampai orang nak share -.- K mengarut. Selamat beranak kalian. Jangan lupa insta gambar baby banyak banyak. I would love to see your babiessss. :)


K bye. Update guna phone time on the way nak pergi JB dengan mak sangat cool yaw.

XOXO,
Aen.

2 comments:

I am syerahh said...

salam . k aen :) bilaa syerah bace pun ada rasa nak baby jugakk . haha mengada gilaa .btw , hope k aen akn lebih bersedia mghadapi semua ni ehh ? insyaallah amin . hope everything will be okay . heee XD

ღ αεn ツ said...

Wasalam Syerah. Hihi. You're too young for that. Hahaha. Thanks. You too. Semoga selamat sentiasa :)