Saturday, November 26, 2011

Nude Look Make-up Cosmetics Review.




Hello gegirls yang suka sangat tacap tacap muka. Errrrr, ada yang tak suka? Well, one day you will and have to wear make-up in certain events :)

Aku bukan jenis yang suka tacap menacap. But sometimes, maybe kalau ada presentation, jadi usher ke, pergi dinner ke, photoshoot ke, saja-saja nak melaram, aku akan pakai jugak. So then, I prefer nude look make-up. Nanti aku buat tutorial dia, but now aku nak buat review pasal produk-produk je. Yelah mana lah tahu tetiba korang ada event, perlukan khidmat nasihat orang tak pakar macam aku, boleh lah view sini :D :D



1. Max Factor Colour Perfection Eyeliner, Black, RM34.50.



Call this mechanical eyeliner ;) Hik hiks. For me, warna dia saaaaaaaangat memuaskan, memang gelap.
Anti-smudge. So, bagi jenis kelopak mata macam aku, dia tak melekat kat bahagian atas kelopak mata. Berbaloi dengan harga :) If berpeluh pun tak melekat. Okay, siap sharpener kat belakang.


2. Essence, 05 To Die For Quattro Eyeshadow, RM14.90.



Damn it. Aku tahu sangaaaat murah. Beauty with budget ;) Long lasting and suitable for creating endless looking. Ada 4 colour. 1st colour for base eyeshadow. Nak tahu banyak lagi produk essence, sila view page, http://www.essence.eu/ :) Memang sesuai untuk nude look.


3. Essence, 40 Natural Beauty Silky Touch Brush, RM12.90.


What can I say about this blusher is, it's sooo natural :) For fresh looking complexion all day long. You should try one. Aku tak suka yang nampak pipi merah-merah, so then, this will be the best for those who loves natural look blusher :) Trust me, this is okay :) Kulit aku sensitive, so susah nak pilih blusher. Tapi dia sesuai untuk kulit sensitive :) Smooth for my skin.


4. Essence, Pink Blush Brush, RM13.90.


Professional Blush Brush with a special slanted shape, provides precise and expert application of blush. Its soft, beveled brush hair are perfect for shading and modeling face and cheeks. Especially the cheek area can be professionally accentuated and highlighted with the blush brush. For perfectly highlighted cheekbones. Works especially well with essence powder blush. Copy paste from essence website. Hehe. But seriously lembut gila brush dia :)


5. Za Cosmetics, Pure Shine Lips RS1 (Salmon Rose), RM22.30.



Memang sesuai untuk nude look. Tak caya nanti tengok gambar aku :) Ada moisturizer and Vitamin E. Bibir aku kering sebab kurang minum air mineral kot. Sobs, so then, aku susah nak cari lipstick yang boleh buat bibir aku nampak okay and tak kering. Aku pun try yang neh, well, memang okay. Macam lipbalm bila dah sapu kat bibir. Ada prismatic red pigment yang buat bibir shining2 sikit (tak over macam lip gloss) dan warna sangat pure and natural :) Banyak warna yang aku suka, tapi aku beli yang neh dulu. Lain kali lah yang lain tu ;)


.

.

.

.

.


Kiri : Muka suci.
Kanan : Nude Look Make-up
Seeee, tak banyak beza kan?


Swatches :) Paling kanan tu blusher :)


If ada lagi benda yang menarik, aku akan buat review lagi. Til then, tataaa darlaaa :)

Ouh ya lupaaaa, boleh dapatkan produk Essence, Za kat Watson, and Max factor kat Jusco :)




P/S : Do you have any cosmetics review? Share with me ^^ 

9 comments:

Syairah Suhaimi said...

product essence nih awk beli kat mne? watson ade jual tak?

ღ αεn ツ said...

Yessss, ada kat watson. Lupa lak nak tulis sekali. Hihiks.

Ku Azhar said...

waaaahhhhhh!

Nurul Aini Norazman said...

ooo.. ok jgk ea brg essence,.

ღ αεn ツ said...

Ku Azhar : Huhu.

Nurul Aini : Okay je. Have a try. Tak kopakkan duit tabung pun. Hehe.

hazanis said...

follow sini..nice..=)

ღ αεn ツ said...

Thanks Hazanis :)

Siti NuruL Ain said...

thanks for the tips and trick.. love to look neutral..;)

nice entry..;)

ღ αεn ツ said...

Thanks for visiting anyway ^^