Friday, April 16, 2010

PATHWAY to SUCCESS -__-


hello everyone . do you know what im thinking ? surely not right ? im thinking about my future , maybe . ouhh yes ! i got the offer from malacca matriculation college in science . at londang , masjid tanah . shud i accept it or just ignore it until the upu results out ? or , just make some preparation | slowly | for the registration day on 10th may '10 ? huhue . actually i dont know . but my mom already said , just go and enter the matriculation college . why? because my aunt said *it's better than foundation* what ? is that true ? she's a lecturer at UiTM , johore . shud i trust her ? she's a great lect , a great aunt . saluteee :D

kawan aku pulak ? adelah beberape org y dapat . sape ? antarenye ialah ; mimie , k.na , athifa , uniy , ainina , auni , eppy , fatah . ade lagi koud . but aku tatao . huhue . anyway , sume maseh dalam perancangan . aku and mimie je cam sure . but , tatao lagi . im still waiting for the upu results . but , almost all my relatives want me to accept the offer . | dorang y semangat | akan tetapi ye puan2 , aku kene pikir masak2 dluu . kan kan ? kemeriahan di FB menjelme tibetibe ntok hari neh cam mase result nak kua dloo . maseng2 post dorang dapat mane macam terlampau excited ngan keputusan tesebod . eventho , sumenye actually tak yakin nak pegi ke tak . yang tak tahan , dah ade dah y masok fan matrik kedah . hahaha . korang kompem nak ke ? cam a new group rasenye . mmg ramai gile dapat kedah . termasuk nad T_______T . nad . i'll miss you . i nak balek mlake dah nt nad .

mimie berkate y dye happy sanad dapat matrik mlake sebab aku ade . she said she loves me so much . oppss . just frends oke :D so , kami bercadang nak accept . but , atas kondisi jugak lah . kalo dapat asasi y lagi bagos , we'll think about it wisely . sebab , tamoh tersalah pilih hala tuju . lepas tuh , impian and cite2 y tinggi membukit tetibe runtuhh sebab aku sdiri yang m'CELAKEkannye :p pssst , banyak cite aku denga sal kegagalan anak melayu menempuh ranjau y penuh liku kat matrik . sampai jadi mimpi ngeri . sape nak masok matrik kene work hard ntok dapat pointer yang indah . tapi , tak salah nak work smart jugakkan ? bcuz aku neh jenis yang suke men2 . opps . jangan salah sangke ! aku cukup siyes lam stadi . so , sape2 y kenal aku mmg takod nak ganggu mase aku stadi . muke siyes cam nak telan buku tuh | ade gak niat cmtuh :D | . yelah . ape pon y aku buad , study is number one ! whateva happen , aku takan menyengalkan stadikulitas ku . swear !

hah ! medic T_______________T mak aku tetap nak aku amek medic and suh blaja toul . aku rase seremmm . but , i'll try ntok stadi and strive to the infinite excellent . bukan begitu rakan2 ? (: mak aku cakap lam chat fb , *jangan kecewekan mak* . terkedu anak tekak aku . jari aku mule menSLOWkan dirinye . kaku seketike -__- aku kate , *huhu,tgoklah nnti camane* . mak , im so sorry if i cant ); well , aku and ady lam waiting list foundation in technology and science - science . sume gara2 pegi isi banyak form kat KARNIVAL MARA dloo . swasta ! so , tolak tepi . simpan lam waiting list aku lak . hah ! matrik tuh agak dekat koud ngan umah . macam jarak aku nak pegi lebest . yang bezenye dari umah mlake je . huhue . bile orang tanye aku , ape sebab aku akan pegi sane ? aku jawap 1st , sebab dekat . fact utame , sebab ehem2 koud . pahamlah sdiri k ? (:

lihat bawah . rakan2 aku dapat mane :

PERLIS :
esyah , anie , sue (ex-students smkc)

KEDAH :
nad T_____T , nerah

PENANG :
ipah

PAHANG :
mery

maklumat lanjut , aku akan kemaskini secare terperinci kat post neh . ape2 pon , mane kite blaja , tempat sebaek mane pon , kalo diri kite tak usahe , tanak sentuh kejayaan tuh , jangan haraplah kite nak dapat y tebaek . sume atas diri sdiri . bukan atas tempat kite blaja . if accomodation 5stars , facilities maju nak rak setaraf ngan japan , tak gune kalo korang blaja macam singe jantan yang malas nak cari mangsa and slalu mengharapkan singe betina . renungkan and selamad menggerakkan :p heihei , jari aku kate *stoplah aen , dah sengal kpale aku* so , ngan itu , aku blah dulu . anyway , sape y bace , just giv a respond ape y korang dapat ntok matrik or mane2lah . XD

note : new skin again (:

3 comments:

cik hani zain said...

ouh~
aen dpt kt mlka gak ek?
sma ngn bff hani,wawa..
tp xtau la dia g ke x..

xpe,aen fkir sbaik2nya..
fkir yg t'baik untk dri aen n buat smntra wktu aen tlak ktpi dlu kta2 org n tnya apa yg hati n akal aen kta...
dan stiap kptusan yg aen ambik nnti,aen ingt 1 bnda je..Allah beri yg terbaik buat stiap hambaNYA...ok?
DIA tau apa yg terbaik untk aen.. ^^
good luck aen~
hani doakn kjyaan aen dri jauh... =)

NaDz said...

uwaaa...aen!!!! cdey2..huhu..
~gonna mish u..heeehuuu..
tape lah ta dpt mtrik yg same..
nway,gudluck in d future!!!
skong kate2 cik hani tuhh..
ALLAH SENTIASA MEMBERIKAN YG TERBAIK UTK HAMBANYA...
( Allah Maha Mengetahui...)

p/s; tetibe jehh ad aer mngalir kuar dr mate nehh..T__T

ღ αεn ツ said...

hani : huhue.hati and akal dah menetapkan keputusan.tapi,nak tggo dloo ntok memuktamadkannye.baek hani.mekasehhh sanad (:

gudluck ntok hanie jugak (:

NAD : uwaaaaaaaaaa.sdeyh jugak nad T________T gudluck ntok nad jugak k?uhuue.jgnlah nanes.uwaaaaaaaaaaa );