Tuesday, July 19, 2011

Ambil berat atau mengongkong?

SITUASI PENDEK SATU.

Girl : Awak, janganlah message perempuan lain.
Boy : Baiklah.

SITUASI  PENDEK DUA.

Boy : Awak jangan rapat dengan lelaki lain.
Girl. : Ye saya tahu.

SITUASI PENDEK TIGA.

Girl : Janji dengan saya, awak tak pandang perempuan lain?
Boy : Ye ye.

SITUASI PENDEK EMPAT.

Boy : Jangan senyum dekat lelaki tulah!
Girl : Ye, tapi dia yang senyum dulu.

SITUASI PANJANG SATU.

Boy : Awak, jangan main hujan tau. Nanti demam, saya risau.
Girl : Kalau saya terkena hujan jugak, sorry. Tak ada niat nak buat awak risau.
Boy : Tapi, elakkan lah ye.
Girl : Kalau boleh, saya elakkan.

SITUASI PANJANG DUA.

Girl : Jangan hisap rokok, bahaya untuk kesihatan.
Boy : Susahlah nak berhenti.
Girl : Cubalah, kesihatan tu kena jaga.
Boy : Saya cuba lah ye?
Girl : Cuba kena buat. Jangan cakap je.
Boy : Ye saya tahu.

HAHAHAHA, aku rasa ada yang akan terasa. Well, kalau difikir balik, semua situasi di atas bersebab. Kalau panjang perbincangan tu, terserlah lah dia tu ambil berat. Conversation yang pendek, orang akan buat andaian, DIA MENGONGKONG. Jangan macam tu murid murid, kita snorkeling dulu okay? Tengok betul betul :)

2 comments:

yanadimple said...

mcm2 laa... sng tpyh cple le.. bia ta caring, ckp ta amik berat. bila caring, ckp kongkong.. heehee >.<

http://yanadimple.blogspot.com/

ღ αεn ツ said...

Heee, susah nak cari url blog nak follow balik. Nasib baik bagi kat sini ^^ Heee, manusia, selalu je xberpuas hati. Heee.