Sunday, July 31, 2011

Ali makan makanan halal je :)


Satu hari yang lengang masa aku tengah kerja kat Tesco. Ada orang datang kat aku.

Dia : Hello, ada orang mau kerja tak?
Aku : Kerja apa?
Dia : Jual waffer, jual kuih muih, dekat giant. Ada tak?
Aku : Tak tahu. Kalau ada saya bagitahu. Boleh bagi no.phone?
Dia : 01*-*******
Aku: Nama awak apa ya?
Dia : Ali :)
Aku : (Diam, tengok betul-betul muka dia. Hmmph, confirm chinese. Cakap pun manyakk pelat maaa ;) )

Dengan segan tak segannya aku tanya dia.

Aku : Awak Islam ke?
Dia : Tak adalah, huhu.
Aku : Nama Ali?
Dia : Saya memang talak makan makanan tak halal. Makanan halal je saya makan. Itu ba*i saya talak usik, itu alak semua talak usik :)
Aku : Ouhh, baiknyaaa :D
Dia : Sebab itu semua olang panggil saya Ali. Bila saya datang, semua cakap, HAH, Ali dah datangggg ^^

So, moral of the story, jangan tengok yang banyak buruk tu buruk je semua, kalau didakwah dengan berhikmah, Alhamdulillah, ada lagi rakan baru dalam agama kita :)


Aku tengok benda pink neh comel, apa pendapat korang? HAHAHAHA

P/S : Baru pandai nak letak likeee tu, sobss, huhu

11 comments:

ekaa . yum said...

pix tu ta bleh blah , mmg COMEL ;)

aininashakira said...

boleh sy nk bkenalan ngn ali x?
agagaga

ღ αεn ツ said...

Ekaaa, belilah satu ;)

Nina, HAHA, ada nombor, nak ke? Macam bapak aku je rambut dia, eheh :P

LyaLuna said...

skunk na mkn kne hati2 walaupun kt ngara mlysia sndiri kn. sbb belum tntu sume ade cap halal. kdg2 boleh salah fahm. huhu2. comeyh yg bwh tuuu, realiti, takpun n HARAM heehee >.< btw samat bpose k :)

http://yanadimple.blogspot.com/

ღ αεn ツ said...

LynaLuna : Yup, susah nak tahu mana haram mana halal skang. Ada jugak cop je halal, tapi ingredient tak. Huuu, memang comel, realiti je tak. HAHA. Selamat berpuasa jugak ^^

Nyamuk Terbang said...

ad x nmbr fon ali tue??
haha

ღ αεn ツ said...

Nyamuk terbang, HAHA. Adaaaa, nak ke? Memang rambut macam blonde dah, hee

ZouL said...

hahaha..gambar bab* tu yang tak tahan tu..hahahah

ღ αεn ツ said...

Zoul, HAHAHA, comel apeee ;)

saiazuan said...

wah bgs nye kawan ngan Ali..hehe

ღ αεn ツ said...

Saiazuan, hehe, tak adalah kawan, tapi kawan jugaklah kot masa tu :P