Monday, August 1, 2011

Makan dalam atau lemah gemalai?

Entry jenis macam mana korang akan tulis untuk setiap entry yang korang nak post?


Sarkastik?

Contohnyaa.

Kalau rasa diri tu tak laku, elok tengok cermin, lepas tu analysis sendiri.

Atau macam Kesian Singa :( ?

Biasa orang yang buat entry sarkastik neh sebab nak bagi orang terasa, makan dalam gilaaa, lepas tu boleh jugak buat orang rasa nak memaki hamun. Aku rasa cool jugak unsur unsur sarkastik neh, macam Mr. K punya entry. Eventho ada komen yang memang menunjukkan dia panas dengan entry Mr. K, tapi dia tetap cool. Bak kata orang, peduli apaa aku, bukan kacau hidup korang pun, tak susahkan hidup korang pun ;)

Sopan santun baik budi pekerti?

Contohnya.

Jangan dihina orang yang tak sempurna, sebab tiada siapa yang sempurna didunia ini :)

Atau macam Bila Hati Berbicara ?

Biasanya orang yang buat entry macam neh tak nak menyakitkan hati sesiapa. Tak nak ada issue apa-apa. Memberi nasihat tanpa menyakiti. Wuuuuu, kira memang sopan gilalah. Kalau ada tersarcasm tu, ciput je, tak beri kesan kat hati pun macam Fatin Liyana punya entry.

Aku? Aku tengok jenis title dan isi yang aku nak sampai kan. Kalau aku rasa macam nak sarkastik, aku balun jelah. Kalau rasa mood indah jeee, bagai berada di wonderland dan diri ibarat cinderella, aku buat post macam sopan je perempuan melayu terakhir. HAHA *perasan

P/S : Itu aku. Korang lak?

10 comments:

nurana nizam said...

haha best best ;D

ღ αεn ツ said...

Hee, trimas :)

nadia fatihah said...

haha, betol2, nak buat entri tu depends on mood. kalau tengah hangenn, memang jadi makan dalam betul la. :)

ღ αεn ツ said...

HAHA, tau takpe. Lebih2 lagi bila update blog lepas tgok/bace pape yang memanaskan hati :D

saiazuan said...

hurmm.. slalu dpt idea time mandi #LOL

ღ αεn ツ said...

Saiazuan, erkkk? HAHAHA, neh boleh keluar kata-kata hikmah, toiletku inspirasiku :P

Queen F said...

aku campur semua sekali.. hekhekhek.. :D macam makan nasik goreng kampung.. ada bilis ada kangkung.. :D 1 masin 1 pahit.. kehkehkeh :D kadang2 depends on mood jugak.. tapi still kalau boleh aku tanak lah pedass sangatt.. nanti susah nak carik air.. hehe

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

kesempurnaan hanya milik Allah...:)


slmt brpuasa :)


excellence!

asTaNa iMpiaN said...

audiidamerczzz.blogspot.com

follow me ;)
nice blog... =)

ღ αεn ツ said...

Queen F, hehe. Tau takpe. Lagi lagi bulan pose neh. Susah lee nak cari air siang siang. Kalau jumpa pun xboleh nak teguk, huhu.

Mohdhazlan , yup :) Thanks.

Astana Impian, done, thank you ^^