Sunday, December 25, 2011

Madam's Kwan.

Hai, hello, aloha ;) Kerja aku sekarang. Makan dan makan lagi. Yes. Actually 15 Dec aku dapat tiket wayang freee, ehem, special screening for Mission Impossible Ghost Protocol at GSC Maxx, Time Square. Tapi disebabkan kelas habis sangat lah awal. Aku dengan DayahDior decide keluar tengahari and then meronggeng.



Gosh, lapar gila. So we end up at Madam's Kwan in Pavillion. Konon nak try semalaysia mana makanan kat dalam tu sebab dia punya tagline, Truly Malaysia Cuisine. First Impression, I love this restaurant. With white and peach background. Lampu terang benderang. Lupa. Korang mesti nak tengok makanan je. Bukan baca aku bercerita kan? Nah, tengoklah tengoklah ;)


Here we are. In front of Pavillion. Ye, Dayah sangat eksited nak amek gambar dengan bear ni ;)


Madam's Kwan. Ye ye, saya tahu. Cantik bukan?


Thank you, Dayah. Sebab sudi snap gambar candid aku siap beredit then post kat FB aiiii.


Allllllllllllright, lets start with appetizers ;)


Banana Ice Cream Flitters. At first aku ingat banana split masa tengah order. Rupa-rupanya, pisang rebus dengan gula melaka kot. Then, dia goreng. Siram siram madu kat atas dia. Pehh, menusuk kalbu. Plus dengan dua scope vanilla ice-creams. Perfect eventho agak manis. Sikit je.


Dayah eksaited dengan cendol dia. Yes, korang kena tuang sendiri gula melaka tu. So, korang boleh lah control manis dia. Memang berlemak. Terasa keaslian cendol dia.


Okay, time to eat those heavy foods!

Ehem. Tadaaaaaa, Mushroom Chicken Rice.


Kepada yang tak minat sangat nasi ayam. Aku suggest, korang try ni. Sebab aku anti sikit dengan nasi ayam. But then teringin nak try. Nasi dia tak berminyak macam nasi ayam biasa.


Mushroom dia gedabak gedabak. Ayam dia lembut je, takde lah liat or keras sangat :)

Soup. First time tengok. Errr, what a plain soup. Tapi orang cakap, jangan menghakimi buku dengan kulit je. Bila rasa, memang umph! 


Dumpling Soup Noodles. Bila Dayah suap je, OMG, sedap gila. 3 large dumplings with full of prawns inside. Marvelous ;)


Yes, I know sangat menyelerakan. Seriously sangat sedap tak tipu. Lepas tu dua dua tersandar. Aku dengan  lemon juice, dayah dengan honey lemon juice. Okay, kenyang, so jom pergi jalan-jalan!



Sempat singgah cotton on, beli sebijik dua baju, then blah pergi Time Square after kaki macam nak cramp. Sampai sana, once again, makan. Dekat foodcourt je. Yelah save bajet pulak. Nanti nak keluar makan lagi.


Thai Style Fried Rice at Time Square's Food Court.
Aku suggest, kalau dah shopping banyak banyak, lepas tu tak cukup bajet. Datang makan ni. Sedap dan mengeyangkan. Serious.



Hmph, my comment about Ghost Potocol, starting cerita lambat sikit. But then, end up with marvelous storyline. You're so coool Tom Cruise ;) Lambat pulak bagi review. Cerita kat panggung nak habis dah. Heee.




Orang tanya, eh, Aen banyaknya masa keluar sana sini, duk melawa sana sini. For me, belajar belajar jugak. Pastikan bahagi masa untuk diri sendiri, supaya tak tertekan sangat. Kalau asyik belajar je, otak tepu, lepas tu tak masuk apa-apa, useless jugak. So, have fun, enjoy your life, study smart, and pray. Mesti hidup marvelous ;) Tata.

4 comments:

siti suraya said...

laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D

ღ αεn ツ said...

AHAH, makan makan ;)

Miss Hani Zain said...

Ya Allah. sedapnye lah hai~ meleleh air liur. makanan~ sedapnyaaaaa ^^

ღ αεn ツ said...

Hani, HAHA, janganlah macam tu. Relax relax :D