Tuesday, February 7, 2012

The Manhattan Fish Market

 Assalamualaikum, hello, hi readers, and followers. Come back again with foods. Yummy yummy :D


I won't take your time so long, so, aku buat entry ni pendek je, tak ada nak membebel panjang dan sebagainya. Sebab aku keluar pun semata-mata nak lunch sebab cafe kolej tutup sempena Maulidur Rasul dan Thaipusam.



Dengan perasaan, nak makan kat mana ye? Setelah perbincangan dilakukan, nak pergi Ampang Park. Tu pun sebenarnya tak tahu lagi nak makan apa. Ikut je kaki berjalan, then sampai lah kat tempat ni :)





Suasana kat dalam The Manhattan Fish Market. Tenang aman dan tenteram. Siapa nak dating tu boleh datang sini. Huhu. Siapa yang suka makan dengan aman, memang kena datang sini. Oh, tax dia mahal sikit. 10%. Service charge, 6%. Phew.




Kekasih setia yang sentiasa menemani diriku. Muah DayahDior :)




The blue one, called gummy bear. Cute kan nama dia? Rasa dia macam soda plus fruit punch. And mine, Cala-cala. Haha. Whatever. Rasa dia macam lemonade. Tapi manis sikit.




This is fried country mushrooms. Not bad, mushrooms dia macam lembut sikit. Kadang2 tak terasa pulak. Maybe sebab dia letak sikit and tepung dia banyak , KOT? Sauce dia sedap, mayonis campur IDK apa benda. Walaupun aku tak makan mayonis, tapi rasa dia light, so aku boleh makan.




Fried Calamari. Okay, best. Siapa yang suka seafood, recommended daripada kami lah :)




Cream Seafood Spaghetti. Dayah punya. I don't know apa rasa dia. Ahah, dayah cakap ada bawang, so aku tak nak rasa. Yes, aku tak makan bawang. Tapi dayah cakap sedap. Dia makan LICIN habis. Boleh pilih small and regular. Oh, dayah dah cakap, dia punya rasa pedas sebab black pepper and seafood sangat banyak. Okay, tak rugi makan.




Next, mine. Baked Mediterranean Fish. Ikan dia sedap. Rasa macam sihat je makan ikan dia. HAHAH. Sedap. Garlic Rice dia cakap, tapi tak rasa garlic pun. Aku boleh telan. Nampak macam simple. But then, korang kena rasa dulu macam mana. Simple tapi nak pecah perut makan. Kenyang sangat :')




Ehem. Me. Mata kanan bengkak sikit. Hew hew. Nasib lah keluar dengan mata macam tu. Oh, gambar kedua tercandid. Mula mula dah ready, tapi nampak brader hantar drinks terus macam malu. AHAH.



Ouh, nak tahu lebih lanjut pasal makanan semua, kat negeri mana yang ada semua, boleh klik web dia, Manhattan Fish Market . Selamat mencuba guys!


See you again in next entry. Maybe about foods again? OSPE on this Thursday. Can you please pray for us, first year medical students? Thank you. Feel free to visit my blog again. Buh-bye, tata.


XOXO, Aen.

8 comments:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

tros lapar..heee :D

ღ αεn ツ said...

Huhu, nanti nanti pergi makan kat sini ^^

Iskandar Shah said...

wow..soal makan takyah berkira kan? makan jer! huhu

ღ αεn ツ said...

Hidup ni kalau berbelanja bab makan takyah nak berkira sangat :) Macam berbelanja beli buku ilmiah lah. Daripada membazir untuk benda yang tak berfaedah :)

A'ishah Kamaludin said...

selalu nak masuk tapi tak jadi.. tapi lepas tgk ni, rasa cam kene masuk je.. lapar la tgk bende ni T_T

ღ αεn ツ said...

Huhu, kena masuk. Memang best :)

Picoz Shupalula. said...

Cream seafood spagheti nampak sgt...sedap! arghhh

ღ αεn ツ said...

Dayah said it was so delicacy. You should try :)