Saturday, October 15, 2011

Tips Mix-And-Match #1 (Long Dress + Blouse)

Situasi :

Bangun pagi pagi, bukak almari. Tengok hampir 30 minit, just sebab tak tahu nak pakai baju apa. Tengok yang tu, hmph. Tgok yang neh, hmph. Last, last. Ahhhhh, aku tak tahu nak pakai baju apa lagi! Bosan bosan!


Aku tahu, memang ramai yang macam tu betul tak? Bila ramai macam tu, at the end, kalau boleh tiap tiap minggu nak beli baju baru. Peh, peh. Sampai kat kedai pulak, tak banyak yang betul betul menarik hati =.=

Lets me give some tips.

What you need ;

- Long dress (sleeveless)
 

 - Blouse/Girly shirts/Mini dress.

Example :) Maybe you need clincher for accessory :)


Aku mix and match green long dress, blouse bunga hijau, orange, pashmina hijau :)





Lebih lebih lak tunjuk gambar aku =.= Jangan muntah tengok. Selamat mencuba, good luck :)


P/S : Isnin 17/10 exam End Of Module, Cellular Biomolecules. Pray for me :)

TIPS YAKIN DIRI : Betulkan posture badan, jangan terlalu bongkok ketika berjalan :) Ada perbezaan bila kita berjalan agak bongkok dengan tegakkan posture badan. Tapi jangan terlalu mendada pulak, ngeee :D

14 comments:

~..SiKecilMirmO..~ said...

Not bad! canteekkkk... ^^,

ღ αεn ツ said...

Thanks :)

lurvelycious said...

cumil :') na try t

ღ αεn ツ said...

You should ^^ Sure cantik!

...mommy jue... said...

nice

ღ αεn ツ said...

:)

Rosalia said...

cntik :)

ღ αεn ツ said...

Thanks :)

rainyscream said...

tau xpe..30min mengadap almari baju je. pikir nk pakai ape. fening fening. tringin jgk nak try long dress yg bole buat as skirt tu.

ღ αεn ツ said...

Tulah pasal. Kadang-kadang sampai fedup, malas nak keluar. HAHA. Try lah :)

sarah mohamad said...

saya pun suka mix and match tapi selalu tak jadikkkkk hehehehehe

ღ αεn ツ said...

Hehe, biasa la tu, takpe asal confident :D Kalau rasa tak kena, perbaiki yang tak kena tu :)

delour said...

sy pun sme kemain byk masa nk pilih bju jer..hehe..canteklah color long dress aen tu=)add belt lg aen confirm meletoppssss!=P

ღ αεn ツ said...

Hee, ppuan memang, tapi kalau dah kelam kabut, main sebat je pape yang proper. Janji nmpak kemas :D

Huu, masa tu segan nak add belt, sebab kena berdiri atas stage jadi usher kolej. Takut VIP complain tak sopan.