Wednesday, January 25, 2012

Seoul Garden ;)

Hai hai. Oh, sebenarnya aku malas dah update dah sampai habis exam. Tapi kan sebab ada orang request suruh aku update kalau aku pergi makan makan ke apa apa ke, aku penuhilah permintaan dia. Cissssss, bajet macam retis. Puih. Ahah!


Aku keluar nak tenangkan fikiran. Yelah, hari hari stay up sampai pukul 5 pagi masa study week ni. Bercadang nak tengok Underworld - Awakening and oh yeah oh yeah, superb, gempak, aku terkejut-terkejut, semart habis cara fighting. Cool gila Kate. Dia berjalan pun dah boleh buat aku terpesona. Konon lah :D




Tengah tengah fikir, nampak singa lalu lalang :D Yang tengah tu dah macam kena iring dah.



Aku dah rasa macam pelancong, kah kah



Inilah II ;)



Silau, dan tak ready. Sepet mata mata -.-


Well, rehat kejap sampai otak berpusing pusing, pening nak fikir nak makan kat mana. Suruh II tolong pilihkan tempat makan, pusing pusing satu Dataran Pahlawan tak fikir lagi. II ni pon satu, cisssss. Dia sebut semua fast food restaurant. Tak nak fast food, nak lunch ni :( So, dia bawak jalan-jalan pergi Mahkota Parade. Bawak masuk Seoul Garden. Ehem, ehem.




Tara tara tarangggggg :D


Okay, sediakan duit, dan kad pelajar anda. Untuk dapatkan discount. Aku punyalah menyampah II tak pesan bawak kad pelajar. Aku pun apa lagi, terpaksa buat muka budak sekolah, buat muka innocent, bagi kat pelajar masa sekolah menengah dulu, SMK Elit Lembah Bidong. Kakak yang jaga kaunter bayaran tu siap jengah dua tiga kali tengok kad aku. Nasib baik lepas. Hahah, maaf kakak. II pun guna kad pelajar Unimas dia. Padahal dah habis belajar, cisss, pentipu betul dua-dua ni. Jangan ikut contoh kami. Tipu sunat untuk berjimat. Lalalalalalala~



Price :)



Aku ni kan mata berseni, so aku teliti semua interior design dia. Aku rasa cun, dia guna blocking colours. Merah, biru, kuning, brown. Aku rasa superb lah. Yang aku tak puas hati (padahal okay jeeeee), tak ada orang greet masa masuk. Tapi aku rasa benda tu bukan masalah besar sangat pun. Saja nak komen, hihi.





Modern style right?


Apa makanan, minuman kat Seoul Garden ni? Cara makan pulak camano? Dah nama Seoul kan. Konon nak berlagak Korea sikit, makan cara orang Korea makanlah. Kalau rasa nak betul2 macam orang Korea, tiru macam aku. Bersila atas kerusi. Oh guys, make yourself feel comfortable. Ihiks. Ada steamboat, ada bako bako sikit, ke goreng ah? Err, ntah -.- Jaaappp, apa yang best sangat pasal Seoul Garden ni? Bayar, makan buffet sebanyak mana korang nak, sampai nak muntah pun tak apa! Pilih makanan yang banyak banyak kat bawah ni hahhhh.




Waaaaaaaaaa.




Whoaaaaaaaaa.


Lepas tu, kalau rasa nak steamboat, rendam je kat dalam tomyam kat mangkuk kat tengah tengah tu. Dia akan bagi jag, penuh dengan tomyam. Pandai pandai balance kan api kat bahagian tepi. Kang tebakoooo lak daging daging ayam ayam, or paling kurang pun, mendidih didih tom yam tu merecik recik kena korang. Yes, sangat panas dan pedih dan sakit. #pengalaman




Macam ni ye, cara cara dia :)



Ada ice-creams, ada banyak jugaklah drinks, soft drinks segala. Makanan, aku try coffee beefs, scezhuan beefs, tomyam chickens, curry chickens, garlic chickens, teriyaki chickens, and mussels. Fav aku, scezhuan beefs. Coffee beefs tu memang sejibik rasa coffee. Hahah. Fav II, teriyaki chickens. Scezhuan beefs rasa macam manis manis sikit. Lagipun semuanya dah kena perap awal awal dah. Tu yang sedap tu. Veggies? Heee, ambik lady fingers jelah. Okay la tu kan daripada tak makan sayur langsung. Dessert, aku ambik apple salad. Lupa nak ambil gambar tunjuk. Aku suka fruits, so, aku rasa memang best lah.




Besepah anak dara makan. Do I care? :P Hah, buah kat belah kiri tu.



Semangat II makan :D



 Jangan makan kat sini hari-hari ye? Bukan takut duit habis ke apa. Takut kena hypertension ke apa ke. Yelah, makan daging ayam jeeee. Alaaaaaaaaah, takkan nak bagitau semua rasa. Korang kenalah try sendiri. Kalau tak tak curious lah nak tahu kan? Syuh syuh pergi :D Ouh, Seoul Graden ada kat mana? Klang Valley, Penang, Melaka, JB. Ye ye, janganlah sedih orang yang tak ada sekitar sana. Kan boleh melancong. Maklumat lebih lanjut, klik web dia Seoul Garden :)




Buh-bye :)


Babai readers, followers, haters (ada ke?)


XOXO, Aen.

17 comments:

Lea Isnawi said...

teringin nak makan situ

mate saya bulat said...

sedapkan makan kat cni. MSB dah pena makan jugak. nak makan lagiii :D

ღ αεn ツ said...

Lea : Mehlah makan kat sini. Best!

MSB : Best kan? Tak rugilah kalau pergi pun :)

Afiqah bt Azman said...

wahh da lama tak makan seoul graden.. best best tmpatnye.. btw im ur new follower.. :)

and tgk2 la my blog too, tQ <3

ღ αεn ツ said...

Afiqah. Haah, makanan dia best, pelbagai :) Okay, thanks follower!

aizadalias said...

eh2, sama la tempat..hari tu i makan kat situ duduk dekat situ jugak =)
rindu nk makan smpai gemok..hahaha

ღ αεn ツ said...

Aizadalias : Yeke? Ahah, but I think, tak gemuklah makan benda tu. Sehari je pun, huhu :)

puteri.dyne94 said...

waahh..sronoknyee nmpk tmpt 2..
x pnh pgi agi..=( huhu

ღ αεn ツ said...

Huhu, nanti dapatlah pergi tu ^^

Syufarr said...

X dapat lagi gi seoul garden.. :(

ღ αεn ツ said...

Ala, insyaAllah nanti dapat pergi :) Smileeee ^^

starzieti said...

sedapnye dia makan2. nak jugak ! ;D

ღ αεn ツ said...

Jom makan sekali :D

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3....

makan sekali ja..huwawwa...tetiba lapar..heheh

ღ αεn ツ said...

Ahah, lapar makan cik. Hihi. Jom pergi?

ErnieFaizal Siti said...

ok,one day mesti nak gi situ nanti.. :)

salam singgah..

ღ αεn ツ said...

You will :) Thanks singgah .